HTML

Okosjáték - Fejlesztő játékok 3-12 éves korig

A Blog fejlesztő játékokról szól: kapható legjobb fejlesztő játékok ajánlásával, online játszható, kinyomtatható és otthon elkészíthető oktató, logikai, készségfejlesztő és egyéb fejlesztő játékokról.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:05) A legjobb fejlesztő játékok egy helyen
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:04) Csillagsakk

Linkblog

A takarékosság világnapja - játékötletekkel

2011.10.29. 02:02 Okosjáték

A világ takarékpénztárainak 1924 októberében Milánóban rendezett nemzetközi konferenciáján 28 ország takarékpénztárainak küldöttei fordultak a világ takarékpénztáraihoz, hogy ünnepeljék a jövőben október utolsó munkanapján A TAKARÉKOSSÁG VILÁGNAPJÁt

JÁTÉKÖTLETEINK
Takarítsunk meg pénzt együtt
Beszélgessetek el, hogy miből van a családnak bevétele és kiadása. Mit csinálhattok, hogy többet takarítsatok meg. Mit csinálnátok a megtakarított pénzzel? Valósítsátok is meg legalább egy hétig, és a hét végén a megtakarított pénzből menjetek el valahova, vagy vegyetek valami hasznos dolgot amit közösen terveztetek el.
 

Ártippelős játék
Biztosan hozzátok is bedobnak sok kéretlen reklám újságot. Most ne dobd ki, hanem játszatok tippelős játékot. Legyenek nyeremények is (pl. kinyomtatható játék pénzek: letöltheted itt). Mindig van egy kérdező (ez lehet mindíg a soron következő játékos, első kérdező legyen a legidősebb játékos). A kérdező kérdez, hogy kb. mennyibe kerül egy liter tej, stb... A többi játékos tippel. Aki a legközelebbit tippelte, az nyert ebben a körben. Jöhet a következő tippelés. Ki is vághatjátok a képeket árral, és akkor a legjobban tippelő megnyeri a képet. Aki több képet gyűjt, az nyert. Kisebbeknél lehet mondani három megoldást, amiből választani kell, vagy pedig előre átbeszélni az árakat.
 
Mit vehetsz érte? Vagy mennyi pénzből hozhatod ki?
Szintén az újságokat felhasználva játszhattok számolós játékot. Minél nagyobb a gyerek, annál apróbb pénzt és drágább dolgot válasszatok az újságból, hogy sokat kelljen összeadni. A játékot lehet "fűszerezni" olyannal, hogy kisebbeknek egyszerűbb foglalkozásokat kell húzni a kártyákból, nagyobbaknak bonyolultabbakat, és ha tudja, hogy mit csinál egy tűzoltó vagy egy (nagyobbaknak) logopédus, stb. akkor dobhat a kockával, és annyi pénzt kap, amennyi a kockán szerepel. 
 
Pénzfelismerő memóriajáték
A pénz helyes kezeléséhez szükséges a pénzek felismerése.
Kisebbeknek: Helyezzetek az asztalra fém pénzeket úgy, hogy fej oldalát lehessen látni. Ki kell találni, hogy hány forintos. Nagyobbakkal: A papír pénz megmutatása nélkül emlékszik-e, hogy ki/mi látható rajta. (Pl. 500 Ft-oson Sárospataki vár és Rákóczi Ferenc, 1 000 Ft-on: I. Mátyás, Hercules-kút a Visegrádi várból, 2 000 Ft: Bethlen Gábor, Madarász Viktor képe Bethlen Gábor tudósai között, 5 000Ft: Széchenyi István, a nagycenki Széchenyi-kastély, 10 000 Ft: I. István, Esztergomi látkép, Keresztény Múzeum, 20 000 Ft: Deák Ferenc, a régi képviselőház Pesten).
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: takarékosság

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszto-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr233317194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása