HTML

Okosjáték - Fejlesztő játékok 3-12 éves korig

A Blog fejlesztő játékokról szól: kapható legjobb fejlesztő játékok ajánlásával, online játszható, kinyomtatható és otthon elkészíthető oktató, logikai, készségfejlesztő és egyéb fejlesztő játékokról.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:05) A legjobb fejlesztő játékok egy helyen
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:04) Csillagsakk

Linkblog

Mit játsszunk a nyaralás alatt?

2010.07.12. 00:24 Okosjáték

Legyen emlékezetes idei nyaralásunk (is)!
Nem arra fogunk emlékezni, hogy hány csillagos helyen voltunk, hanem hogy milyen jókat játszottunk, pancsoltunk együtt és milyen sok szép helyen jártunk, élményeket szereztünk együtt!
Ha nincs pénzünk elutazni, otthon is "nyaralhatunk"! Minden a jókedven múlik.


 
Ötleteink a nyaralásra (utazás során, strandon, estére, stb.):
1. Elsõ ötletünk: Kérdés-felelet vagy barkóba játék nehezített formája, melyben nem szabad kimondani, sem az "igen" sem a "nem" szót. Az elsõnél csak kérdéseket teszünk fel bármirõl pl. "Reggeliztél ma?" "Persze!". A barkóbánál gondolni kell valamire, és a kérdésekre válaszolónak nem szabad kimondania, hogy igen vagy nem.
2. Amõba játék: A játékot két játékos játsza négyzetrácsos hálón. A játékosok felváltva rajzolnak egy-egy jelet (piros X és kék kör) a háló mezõire. A játékot a piros X-el játszó játékos kezdi. A játék célja, hogy a játékos a saját jelébõl ötöt helyezzen egymás mellé bármilyen irányban (vizszintesen, függõlegesen vagy átlósan) illetve, hogy ebben megakadályozza az ellenfelét.
3. A hottentották királya: Elõször abban állapodik meg a társaság, hogy melyik betût nem szereti a hottentották királya. Például nem szereti a k betût. Most a játékvezetõ azt mondja: A hottentották királya éhes, mit adsz neki ebédre? A sorban az elsõ felel: Levest. Utána a második: Húst. A harmadik: Tésztát. A negyedik: Gyümölcsöt.
Tehát mindent adhatunk neki, ami ennivaló, és amiben k betû nem fordul elõ. Aki sokáig gondolkozik, vagy elhibázza a választ (pl. tököt vagy kávét adna szegény királynak), az zálogot ad. Ha már hárman adtak zálogot, a játék vezetõ új kérdést tesz fel.
Pl. A hottentották királya unatkozik: mivel szórakozzék? Más kérdések: Mit olvasson a király? Hova utazik a király? Hol lakik a király? Stb. Ha nem találunk újabb kérdést, választunk egy másik betût a k helyett, s elölrõl kezdjük a játékot.
4. „Jancsi bácsinak szót fogadok, Marika néninek nem” : a játékban a gyerekek különféle utasításokat kapnak, amelyek elé mindig odatesszük, hogy „Jancsi bácsi mondja…” vagy „Marika néni mondja…”. Mivel Jancsi bácsinak szót kell fogadni, az általa kért utasításokat végrehajtjuk, de amit Marika néni kér, azt nem tesszük meg.
5. Nálunk kapható IQ puzzle (leírása ld. lentebb) nagyon jó utazáshoz, strandon játszani, vagy bármikor a nyaralás során.

 
Játék ajánlatunk: Lonpos 101 - IQ puzzler
Tetriszhez hasonló, ám annál sokkal nagyobb kihívást jelentõ játék. 101 db feladvány van benne, 356000 kombinációs lehetõséggel.
12 db különbözõ alakú színes darabot kell elhelyezni.
Nemcsak 2D, hanem amikor már belejöttél 3D-ben is kipróbálhatod (piramis építés).
Fanatikusok, nyerésre törekvõk nem tudják abbahagyni!
4 nehézségi szint a kezdõtõl a profi szintig.
Jó utazáshoz is, akár zsebben is elfér (felnõtteknek).
Vonaton, repülõn, autóban (nem vezetés közben) kíváló játék!

Online kipróbálható:
http://www.lon-pos.com/en/en_101_8_1.htm
vagy
http://www.lonpos.co.uk/puzzles.htm
 
Programajánlónk a hétvégére akik a Balaton északi partján vagy közelében nyaralnak:

Veszprémi állatkert és utcazene fesztivál

A veszprémi állatkert nagy beruházásai mellett folyamatosan felújítások, javítások, átalakítások zajlanak, melyek kisebb léptékû, ám annál fontosabb fejlesztések.
Július 7.-én került átadásra a látogatók egyik nagy kedvenceinek, a szurikáták új külsõ kifutója.
Idén májusban jött világra az idõközben új, tágas kifutóba költözött hiúz párnak az elsõ kölyke.

Veszprém minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át: különbözõ stílusú utcai formációk zenélnek késõ éjszakáig a belvárosban.
A július 13-17-ig tartó fesztiválon a fõszerep ebben az évben tényleg az utcazenészeké lesz - az együttesek a belváros utcáin, terein felállított nyolc kisszínpadon játszanak 16 órától.

Teljes kínálatunk:



Reméljük, hogy játékaink és könyveink között találsz kedvetekre valót!

Egy hét múlva újra jelentkezünk!

Okosjáték

www.okosjatek.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszto-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr782145437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása