HTML

Okosjáték - Fejlesztő játékok 3-12 éves korig

A Blog fejlesztő játékokról szól: kapható legjobb fejlesztő játékok ajánlásával, online játszható, kinyomtatható és otthon elkészíthető oktató, logikai, készségfejlesztő és egyéb fejlesztő játékokról.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:05) A legjobb fejlesztő játékok egy helyen
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:04) Csillagsakk

Linkblog

A család nemzetközi napja

2011.05.14. 10:23 Okosjáték

Május 15.1994. óta az ENSZ kezdeményezésére a család nemzetközi napja.

Nehéz olyan játékot találni, amivel az egész család apraja-nagyja tud játszani. Sokszor gondot jelent, hogy a 4 év alatti gyerek megsértődik, hogy nem ő nyer, és elrohan az asztaltól. A nagyobbak/kamaszok nem akarnak beállni már a játékba. Most szeretnénk segíteni játék ötletekkel, hogy vidáman teljen a hétvége.


Íme néhány játék ötlet:
1. Kvíz játék: Általában nem ajánlom a TV nézést, de ez egy jó játéknak bizonyult. Nézzetek meg egy rövid részletet DVD-rõl / Youtuberól állatokról, földrõl, stb. Mi nagyon szeretjük a "Hogyan készült?" sorozatot (Ha rákeresel a youtube-on, találsz párat). Kb. 5-10 perces jelenet legyen. Egyenként feltesztek kérdéseket (az óramutató járásával megegyezõen) a látott filmbõl. Aki helyesen válaszol, az elõre léphet a táblán, vagy kap egy zsetont, stb...
Hasonló játék mesékkel is eljátszható. Egy példa letölthető itt (mese kérdésekkel a végén)...
2. Bingo kártyával: Keverjétek meg a kártyákat. Rakjatok magatok elé 6 darabot. A többit rakjátok az asztal közepére! Egyenként forgassátok fel. Akinek van ugyanolyan kártyája színre vagy számra, az kiáltsa, hogy Bingo és vegye el, rakja rá. Aki elõször összegyûjti a 6 elõtte lévõ kártya "párját" (színben vagy számban azonosat), az nyert. Kicsikkel egyszerûsíteni lehet a játékot. Legkisebbekkel (három év alatt) úgy érdemes játszani, hogy õ csak a színeket nézi (fekete vagy piros).
3. Mi lenne ha?: Ezt a játékot sajnos már nem lehet kapni. Nagyon jó kis játék a család tagjainak és saját magad mélyebb megismerésére. Meglepõ válaszok is születhetnek. Vegyetek elõ egy játék táblát. Írjatok le kérdéseket három lehetséges válasszal. Egy kérdés majd mindíg a játékosok közül egyvalakire vonatkozik (az óramutató járásával egyezõen folyamatosan körbe menve...) Pl. Mi lenne ha (Apa / Anya ...) virág lenne? Kaktusz / Tulipán / Hóvirág? stb. Segítségül összeírtunk pár kérdést, innen letöltheted... Szavazzatok, és akik ugyanarra szavaztak, elõre léphetnek annyi lépést, ahányan ugyanarra szavaztak.

   


Amennyiben nem tudod letölteni a fenti játékokat, nem működnek a linkek, kattints ide, vagy másold be a böngészõbe, és töltsd le innen:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@152055397
vagy ha a fenti link nem működik, próbáld itt:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@152055397

 

Szólj hozzá!

Címkék: a család nemzetközi napja

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszto-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr733306331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása