HTML

Okosjáték - Fejlesztő játékok 3-12 éves korig

A Blog fejlesztő játékokról szól: kapható legjobb fejlesztő játékok ajánlásával, online játszható, kinyomtatható és otthon elkészíthető oktató, logikai, készségfejlesztő és egyéb fejlesztő játékokról.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:05) A legjobb fejlesztő játékok egy helyen
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:04) Csillagsakk

Linkblog

Kártyás játékok

2010.11.02. 06:31 Okosjáték

 

1. Szoliter játék kártyával
A szoliter név (a játékcsalád egyszemélyes voltára utalva) alapvetõen igaz valamennyi feladványjátékra, mégis csak az "átugrálással letisztítandó táblák" feladványaként lett ismert. Az eredetnek tekintett, francia változatban egy kereszt alakú tábla, üresen maradó középsõ mezõje körül felrakott 32 db bábu leütése a feladat.Innen letöltheted a kártyával játszható verziót és két feladatot...


2. Keresd meg az ászt!:
Ez valójában egy bújócska játék, ahol az Ász-t kell elbújtatni. Rakj a lakás különbözõ pontjaira 2-tõl az Ászig kártyákat sorrendben, amivel lassan odavezeted a keresõt az elbújtatott Ász kártyához. A legegyszerûbb módja, ha a földre rakod sorrendben. Aztán egyre lehet nehezíteni. Még azzal is nehezítheted, ha kártyákra elõre felírtok mozgás típusokat, hogyan kell keresni a következõ kártyát: egy lábon ugrálva, kúszva, stb. Vicces játék kerekedik belõle.

 


3. Gyõzd le a szülõket IQ kártyajáték
Írjatok össze kérdéseket gyerekeknek és a szülõknek! A gyerekek a szülõknek amiket õk jól ismernek, de a szülõk valószínûleg nem annyira (például akció hõsök, Disney szereplõk, számítógépes játékkal kapcsolatos kérdések, gyerek és tini slágerek, stb.) A szülõk pedig a gyerekeknek a koruknak megfelelõ kérdéseket, ez lehet állatokról, növényekrõl, történelem, logikai, matek, stb. Ha helyes a válasz, tiétek a kártya. Az a csapat gyõz, aki több kártyát gyûjt össze, vagyis válaszol meg helyesen.
4. Aknakeresõ kártyával
Legyen az akna ezesetben a joker. Egy egyszerû példát letölthetsz innen. Nagyobbaknak az aknakeresõ tábla összerakása a kártyákból is kihívást jelent. Ehhez minimum két személyre van szükség: Pályát összerakóra és az aknák megkeresõjére. Helyezzünk le az asztalon 4*4-es táblában (4 sor, 4 oszlop) két "aknát" (jokert vagy ászt, amit kinevezünk aknának). Mellé helyezzünk el számokat, a számok jelzik, hogy mellettük hány akna található. Ha készen vagyunk a táblával, akkor ellenõrizzük le, és fordítsuk lapjával lefelé. A következõ játékosnak (aki eddig nem láthatta a kártyák elhelyezését) meg kell találni az aknákat.

Ha tetszett, sok jó kártyás és egyéb fejlesztő játékot találsz itt 3 éves kortól 12 éves korig:

www.okosjatek.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék kártya ötlet aknakereső szoliter

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszto-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr462415098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása