HTML

Okosjáték - Fejlesztő játékok 3-12 éves korig

A Blog fejlesztő játékokról szól: kapható legjobb fejlesztő játékok ajánlásával, online játszható, kinyomtatható és otthon elkészíthető oktató, logikai, készségfejlesztő és egyéb fejlesztő játékokról.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:05) A legjobb fejlesztő játékok egy helyen
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:04) Csillagsakk

Linkblog

Gyereknapi ötleteink

2011.05.09. 17:42 Okosjáték

A gyereknapot a világ különböző országaiban más-más időpontban ünneplik. Elsőként Törökországban került sor a Gyermeknap megünneplésére 1920 körül, hazánkban 1931 óta ünneplik a Gyermeknapot, minden évben május utolsó vasárnapján.

Május 29-én mi is kint leszünk a gyereknapon az Erzsébet Ligetben! Részleteket lásd a programajánlónknál a hírlevél végén!


Gyereknapra vicces, vidám játék ötleteket gyűjtöttünk össze.

Íme néhány játék ötlet:
1. Memória játék a családnak: Ez azért jó, mert akár a felnőttek is beszállhatnak és a legkisebbek is játszhatják. Kell hozzá: Időmérő eszköz, dobókocka, összeválogatott apró valamik a lakásból (apró játék, kiskanál, stb.) játékosonként minimum három-négy darab, szatyor vagy valami amivel el lehet takarni a tárgyakat (mindenkinek egy-egy). Dobni kell a dobókockával. Aki 1-est vagy hatost dob, az elvehet az asztal közepéről egy tárgyat, és tudja el maga elé egy zacskóba vagy az ölében tartott párna alá, hogy a többiek ne lássák. A másik lehetőség, hogy nem elvesz egy tárgyat, hanem elkér egyet, ha emlékszik, hogy kinél van. A könnyebb változatban bármit össze lehet gyűjteni, a nehezebb változatban pedig csak a saját tárgyainkat gyűjtjük. Példaként: Egyes játékos kettest dob, ő nem vehet el tárgyat. A következő játékos hatost dob. Elvesz az asztal közepéről egy kiskanalat. A hármas játékos négyest dob, nem csinálhat semmit. A következő játékos egyest dob, úgy dönt, hogy nem elvesz tárgyat az asztalról, hanem elkéri a kanalat, mert emlékezett rá... Az győz, aki az idő lejártával több tárgyat gyűjt össze. A legjobb a játék, ha a gyerekek a kedvenc játékukkal játsszák, és azt kell megszerezni...
2. "Emlékszel mikor...": Ez már kicsit nagyobbakkal játszható játék. Vegyetek elő fényképeket a család tagjairól. Keverjétek meg őket, és képpel lefelé helyezzétek el az asztalon. Az első játékos húz egy képet, majd feltesz egy kérdést. "Emlékeztek mikor ő nyáron..." és lehetõleg egy emlékezetes pillanatot/eseményt mondjon el. Aki elsőnek kitalálja, hogy kiről van szó, megnyeri a képet. Aki a játék végére több képet gyűjt össze, az nyert. Nagyon jó alkalom, hogy a kellemes élményeket visszahozzuk, jókat nevessünk!

Amennyiben nem tudod letölteni a fenti játékokat, nem mûködnek a linkek, kattints ide, vagy másold be a böngészõbe, és töltsd le innen:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@152055397
vagy ha a fenti link nem mûködik, próbáld itt:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@152055397
 

 

 
Programajánlónk:

Erzsébetligeti Színház:

Május 29-én vasárnap mi is kint leszünk a gyereknapon! Várunk sátrunkban, ahol játékban vehetsz részt, gyûjthetsz sorsjegyet a sorsoláshoz a nagyszínpadnál, mikoris értékes ajándékokat nyerhetsz!
A helyszínen kipróbálhatod legsikeresebb játékainkat, egy-két újdonságot! És még meglepetések is várnak!
Ezen kívül programok még a helyszínen: Kalandsziget (Sorversenyek sérült és ép embereknek), nyári sípálya, mászófal, angol nyelvi kalandok, bûvész tanoda, agyagozás, kosárfonás, ékszerkészítés és egyéb kreatív játék foglalkozás (AKEBIA mellettünk lesz!), Kolompos Táncház, koncertek, mexikói jojó (peonza), Trambulin Színház mesejátéka és sok minden más!
Cím: Corvin Mûvelõdési Ház - Erzsébetligeti Színház Budapest 1165 Hunyadvár u. 43/B

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszto-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr133307295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása