HTML

Okosjáték - Fejlesztő játékok 3-12 éves korig

A Blog fejlesztő játékokról szól: kapható legjobb fejlesztő játékok ajánlásával, online játszható, kinyomtatható és otthon elkészíthető oktató, logikai, készségfejlesztő és egyéb fejlesztő játékokról.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:05) A legjobb fejlesztő játékok egy helyen
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:04) Csillagsakk

Linkblog

Csillagsakk

2012.04.20. 08:01 Okosjáték

Polgár Lászlónál jártam. Az a megtiszteltetés ért, hogy személyesen mutatta be nekem a Csillagsakkot, saját találmányát.

Játék közben kérdezte, "Szép? Szerelmes lettél?" És valóban, beleszerettem ebbe a játékba!

Polgár László által feltalált Csillagsakk egy hatszögekből álló, nem hagyományos táblán játszott pörgősebb sakk változat. Átlagosan öt-tíz lépés után eldől a játszma, jóval több kombinációs lehetőséget nyújt, a rövidebb játékidő miatt szórakoztatóbb, mint a hagyományos sakk.

További eltérés a hagyományos sakktól, hogy csak a gyalogok helye adott, a többit vagy tetszőlegesen helyezik fel a játékosok, vagy kártya, dobókocka alapján meghatározott sorrendben, így a tisztek sorrendje tetszőleges.

Számtalan könyv kapható a Csillagsakkhoz, mely szebbnél szebb játszmákat tartalmaz. Gyakori, hogy fel kell áldoznunk értékes bábut, mely még érdekesebbé teszi a játékot.

Ha sikerült meghoznom a kedveteket, akkor próbáljátok ki a csillagsakkot a http://polgarstarchess.com oldalon. Jó játékot hozzá!

A CSILLAGSAKK MÁR KAPHATÓ AZ OKOSJÁTÉK JÁTÉKBOLTBAN A 1163 BP VERES PÉTER ÚT 99.-BEN, ŐRS VEZÉR TÉRTŐL CSAK 5 PERCRE. www.okosjatek.hu

1 komment

Címkék: csillagsakk

Játékötlet

2011.11.14. 07:51 Okosjáték

Rajzoljátok meg az alábbi vonalakat egy papírra, majd vágjátok ki. Tangram játék lesz belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyomtatható változatot letöltheted itt is: Kattints ide!


Sok lehetőség van: Keverd össze a darabokat, próbáld meg újra kirakni a négyzetet. Készíts belőle képeket. Csatoltunk egy-két ötletet is segítségképpen, de ide is kattinthatsz érte

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó játékot, mesés napot! 

Szólj hozzá!

Címkék: játékötlet tanagram

A fotópályázat eredményhirdetése

2011.11.14. 07:38 Okosjáték

Fotópályázatunk nyertes képet megnézheted Facebook-oldalunkon, ha ide ide kattintasz!

A nyertes 5000 forintos vásárlási utalványt kap! Gratulálunk!

 

Szólj hozzá!

Címkék: fotópályázat

Márton mese Márton napra

2011.11.11. 07:53 Okosjáték

Ezúttal egy mesével szeretnénk Titeket megajándékozni Márton napja alkalmából.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy kisfiú, úgy hívták hogy Marci.
Ez a fiúcska nagyon szeretett bújócskázni, mindig a legagyafúrtabb helyekre rejtőzött el, nem is találták meg soha egykönnyen a pajtásai. Sokszor, a játék végén, feladva a rejtekét, ő bújt elő, nevetve és győztesen.
Az udvar tele volt nagyszerű búvóhelyekkel. Fákkal és bokrokkal, ott volt zeg-zugos titkaival a csűr és a pajta. Mind-mind fel nem fedezett kuckó, egy bújócskázó kisgyerek számára.
Egyszer aztán a baromfiólban bújt el. Arcán huncut kis mosollyal, hallgatta az őt keresgélő társait. Összekucorodott, amikor egy csapat liba tért vissza az óljába, és riadt gágogással jelezték, betolakodó van közöttük.
Marci megpróbálta csitítgatni őket, a szájához emelt ujjal pisszegett, de annál hangosabban gágogtak az oktalan jószágok. Követve a hangzavart, hamarosan meg is találták őt a gyerekek. Marci mérges volt a libákra, zajos riadalmukra, mert elrontották a játékát. Oda volt a megszokott győzelem.
Ősz volt már, november eleje, és korán leszállt az est. A kisfiú rosszkedvű volt a vacsoránál. Amikor lefeküdt, még akkor is a bújócska járt a fejében. Mérges volt az árulkodó libaseregre. Győzelemre számított, és lám, őt találták meg legelsőnek. Mellébújt az anyukája. Betakargatta,megpuszilgatta morcos kis arcát. Marci elmesélte neki az árulkodó libák esetét. Ezer csillag ragyogott az égen, és a sárga fényű telihold bekacsintott az ablakon. Az anyukája megsimogatta Marci buksi kis fejét és rámosolygott.
-Most én is elmesélek neked egy történetet. Szent Márton legendáját, Elmondom, miként árulták el őt a libák. Jól figyelj rám, mert minden szava színigaz.
Marci tágra nyílt szemekkel hallgatta a mesét. A szoba csendjébe belopódzott a tűz duruzsolása, a parázs halk pattogása, és érezte anyja ölelését. Magába szívta az éjszaka ezer meghitt hangulatát.
-Hol volt, hol nem volt, élt egyszer, nagyon régen egy vitéz, Márton volt a neve. Apja kívánságára a római császár katonája lett. Francia honban sok győztes csatát megjárt, de a szíve csak egyre szomorúbb lett. Látta a harcmezőt, és látta a háborúzó embereket. Különösen hideg tél volt abban az esztendőben. Nagy pelyhekben hullott a hó, számtalan csillogó kristállyal virágzott az ablakokban a jégvirág. Mintha a szívek hidegségét sugározta volna a tél.
Jeges szélvihar kapta fel a tiszta havat, és Márton vitéz arcába szórta. Ő összehúzta magán a kabátját, de a hideg így is a csontjáig hatolt.
Így érkezett Amiensbe, a város kapujába. Itt megállt, megigazgatta magán köpönyegét, de hiába, nagyon hideg volt. Megitatta megfáradt lovát, és tovább indult a zord időben. Még mindig havazott, amikor elébe került egy félmeztelen koldus. Éhes volt és fázott. Márton, a száz csatát megjárt hős vitéz szíve összeszorult ennyi nyomorúság láttán. Kardjával kettévágta kabátját, és a felét a koldusnak nyújtotta. Abban a percben melegség járta át a szívét. Az emberség és a szeretet melege. Amikor csatákban járt, a győzelem mámora soha nem volt ennyire édes.
Aznap éjjel különös álmot látott. A hóviharban újra szembejött vele a félmeztelen koldus, fény lengte körül, és amikor nekiadta kettéhasított kabátját, megállt a havazás. Isten hangját hallotta, és olvadni kezdett a hó. Megszűnt a hidegség.
Az álom hatására Márton soha többé nem ment ki a csatatérre, és a jó cselekedeteknek szentelte az életét. Jótetteinek hamarosan híre ment, mindenki szerette, és püspökké akarták szentelni. De az igazi nemes tett nem vár hálát. Így Márton sem kért hírnevet és jutalmat cserébe. Elég volt neki az a mosoly, és szeretett, amit a rászoruló emberektől kapott.
Egy napon a keresésére indultak páran. Márton úgy érezte, hogy nem méltó a püspöki címre. Jó szándéka és segíteni akarása, hitte, hogy nem egy szent munkálkodása, hanem csupán emberi cselekedet. Szerénységében elrejtőzött az őt keresgélő atyafiak elől. Éppen egy libaólban bújt el, ahol úgy gondolta, hogy sohasem találnak rá. De a libák hangos gágogása elárulta rejtekhelyét, és hamarosan megtalálták.
Még azon a napon püspökké avatták. Emlékét megőrizte sok-sok nemzedék. Soha nem felejtették el őt, Mártont, a megtért vitézt, aki megjárt már száz csatát, ismerte a háború kegyetlenségét, és tudta jól, nem a győzelem ad igazi örömet, hanem az emberi jó cselekedet.
Azóta is minden évben, Márton napján megemlékezik róla a nép,tiszteletére megkóstolva a sült libát, jelképezve azt a napot,amikor hangos gágogásukkal elárulták az embereknek, hol rejtőzik Márton, a jó vitéz.
Szárnyaló vadludakon érkezett az álom. Fények táncoltak az éjszakában, és Marci lehunyta a szemeit. Már aludt, de érezte, ahogyan átöleli valami különös melegség. A szeretet melege.

Szólj hozzá!

Címkék: mese

Fotópályázat

2011.10.31. 15:59 Okosjáték

Ha szeretnétek nyerni 5000 Forintos ajándékutalványt nálunk, akkor fotózzátok le magatokat a nálunk kapható játékok egyikével / többel, és küldjétek be az info@okosjatek.hu email címre, vagy facebook oldalunkra!

A legjobb három fotót díjazzuk egy-egy 5000 Forintos utalvánnyal, melyet november 20-ig kell levásárolni.

A legjobb három fotó kiválasztásánál számít a facebook szavazat, illetve egy öt tagú zsűri (közte jómagam is) döntése.

Várjuk a fotókat, nyerjetek! A fotókat november 10-ig küldjétek el!

A legjobb fotók felkerülnek weboldalunkra! Kérlek, csak akkor küldj fotót, ha ehhez hozzájárulsz.

Szólj hozzá!

Címkék: fotópályázat

A takarékosság világnapja - játékötletekkel

2011.10.29. 02:02 Okosjáték

A világ takarékpénztárainak 1924 októberében Milánóban rendezett nemzetközi konferenciáján 28 ország takarékpénztárainak küldöttei fordultak a világ takarékpénztáraihoz, hogy ünnepeljék a jövőben október utolsó munkanapján A TAKARÉKOSSÁG VILÁGNAPJÁt

JÁTÉKÖTLETEINK
Takarítsunk meg pénzt együtt
Beszélgessetek el, hogy miből van a családnak bevétele és kiadása. Mit csinálhattok, hogy többet takarítsatok meg. Mit csinálnátok a megtakarított pénzzel? Valósítsátok is meg legalább egy hétig, és a hét végén a megtakarított pénzből menjetek el valahova, vagy vegyetek valami hasznos dolgot amit közösen terveztetek el.
 

Ártippelős játék
Biztosan hozzátok is bedobnak sok kéretlen reklám újságot. Most ne dobd ki, hanem játszatok tippelős játékot. Legyenek nyeremények is (pl. kinyomtatható játék pénzek: letöltheted itt). Mindig van egy kérdező (ez lehet mindíg a soron következő játékos, első kérdező legyen a legidősebb játékos). A kérdező kérdez, hogy kb. mennyibe kerül egy liter tej, stb... A többi játékos tippel. Aki a legközelebbit tippelte, az nyert ebben a körben. Jöhet a következő tippelés. Ki is vághatjátok a képeket árral, és akkor a legjobban tippelő megnyeri a képet. Aki több képet gyűjt, az nyert. Kisebbeknél lehet mondani három megoldást, amiből választani kell, vagy pedig előre átbeszélni az árakat.
 
Mit vehetsz érte? Vagy mennyi pénzből hozhatod ki?
Szintén az újságokat felhasználva játszhattok számolós játékot. Minél nagyobb a gyerek, annál apróbb pénzt és drágább dolgot válasszatok az újságból, hogy sokat kelljen összeadni. A játékot lehet "fűszerezni" olyannal, hogy kisebbeknek egyszerűbb foglalkozásokat kell húzni a kártyákból, nagyobbaknak bonyolultabbakat, és ha tudja, hogy mit csinál egy tűzoltó vagy egy (nagyobbaknak) logopédus, stb. akkor dobhat a kockával, és annyi pénzt kap, amennyi a kockán szerepel. 
 
Pénzfelismerő memóriajáték
A pénz helyes kezeléséhez szükséges a pénzek felismerése.
Kisebbeknek: Helyezzetek az asztalra fém pénzeket úgy, hogy fej oldalát lehessen látni. Ki kell találni, hogy hány forintos. Nagyobbakkal: A papír pénz megmutatása nélkül emlékszik-e, hogy ki/mi látható rajta. (Pl. 500 Ft-oson Sárospataki vár és Rákóczi Ferenc, 1 000 Ft-on: I. Mátyás, Hercules-kút a Visegrádi várból, 2 000 Ft: Bethlen Gábor, Madarász Viktor képe Bethlen Gábor tudósai között, 5 000Ft: Széchenyi István, a nagycenki Széchenyi-kastély, 10 000 Ft: I. István, Esztergomi látkép, Keresztény Múzeum, 20 000 Ft: Deák Ferenc, a régi képviselőház Pesten).
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: takarékosság

Játékötletek

2011.10.24. 17:00 Okosjáték

Ki vagyok én? 
Többféleképpen játszható. Kisebbeknek a család vagy barátokat kell eljátszani. A legkisebbekkel úgy játszuk, hogy előveszünk sok családi fotót családtagokról. A soron következő játékosnak utánoznia kell a képen látható személy beszédét, viselkedését, gesztusait. Nagyobbakkal játszható úgy, hogy vagy gyűjtünk ötleteket papírra, és abból kell húzni, vagy pedig ő találja ki, hogy kit akar alakítani. Iskolás korú gyerekekekkel játszhatjuk úgy, hogy híres emberre gondolunk. Így jól gyakorolható a történelem, irodalom (irodalmi személyiségről mit tudunk az életéről, stb.). Ha sokan vagyunk, akkor úgy vicces a játék, ha kiküldünk egy embert, és mindannyian ugyanazt az embert alakítjuk, a kiküldött embernek pedig ki kell találnia, hogy kik vagyunk.

Pöttyöző
Általában ketten játsszák. Egy üres papíron felírunk számokat 1-től 20-ig, vagy 30-ig (a papír nagyságától függően). Egymástól távol essenek a soron következő számok. Minden játékos választ egy színt. A számokat sorrendben össze kell kötni úgy, hogy a másik játékos vonalát keresztezni nem szabad. Érdemes megnehezíteni a másik játékos dolgát, de "hurkot" tilos egy szám köré húzni, mert ezzel lehetetlenné tesszük, hogy megoldja az ő feladatát. Felváltva húznak vonalat a játékosok, a saját színét keresztezheti. Pl. az első játékos kezd. Az egyes számot kell összekötni a kettessel. Jön a másik játékos, a kettes számot a hármassal köti össze. Az elején még könnyű a feladat, de később egyre nehezebb. Az a játékos veszít, aki nem tudja megközelíteni, összekötni a következő számot az előzővel.

Krikszkraksz
Hasonló az előző játékhoz, de nem számokat, hanem pontokat kötünk össze, és nem sorrend a feladat, hanem úgy kell a pontokat összekötni, hogy kijöjjön valami felismerhető ábra.


Szólj hozzá!

Címkék: játékötletek

Játékötletek

2011.10.22. 19:20 Okosjáték

Kisebbeknek

Három gyerek áll a sorban. Találd ki, hogy milyen sorrendben állnak?

A három gyerek neve: Andi, Pisti, Ákos
Játékok a kezükben: Labda, Baba, Repülő
Hajuk: szalag van benne, barna, szőke

A barna hajú gyerek Andi mögött áll.
Az első gyerek kezében baba van, hajában szalag.
Ákos kedvenc játéka repülő, ez van a kezében és ő szőke.
Ha még nem találtad ki:
Az első gyerek lány.


Közepes nehézségű

Van egy kacsa, egy liba, egy róka, és egy béka. Rajzoljátok le egy papírra, majd vágjátok ki.
Rakd sorrendbe őket, a következők szerint:
1. A kacsa balra van a libától (lehet, hogy nem pont mellette)
2. A róka nem a kacsa mellett van
3. A kacsa balra van a rókától (lehet, hogy nem pont mellette)
4. A róka nem a liba mellett van
5. A békáról nem tudunk semmit, de fentiek alapján berakható a helyére


Nagyobbaknak

Öt ember áll a sorban a repülőtéren. Mindegyiknek találd ki a nevét (párosítsd), életkorát, kedvenc TV műsorát, hol laknak, milyen a hajuk és hogy hova utaznak. 

Nevek: Béla, Kati, Rita, Edina és Andi 
TV műsorok: Simpson család, Hírek, Esti mese, Született feleségek, Szomszédok.
Utazási célpont: Francia ország, Ausztrália, Anglia, Afrika, Olaszország 
Életkorok: 14, 21, 46, 52 és 81
Haj: Raszta, hosszú, egyenes, hullámos, kopasz
Hol laknak: Vidéki városban, Fővárosban, falun, tanyán, hotelben 

* Aki a sorban középen áll, a Született feleségeket szereti nézni a TV-ben
* Béla az első a sorban 
* Aki a Simpson családot nézi, az a hotelben lakó ember előtt áll 
* Aki Afrikába utazik, Rita mögött áll
* Aki falun lakik 52 éves 
* Aki Ausztráliába utazik egyenes haja van 
* Aki Afrikába utazik a Született Feleségeket nézi 
* A 14 éves áll a sor végén
* Andi az Esti mesét szereti a TV-ben
* Hosszú haja van annak, aki Olaszországba utazik
* Kati falun lakik
* A 46 éves már kopasz
* A sorban negyedik Angliába utazik
* Az egyenes hajú és hullámos hajú egymás mellett/mögött áll 
* Akinek a Hírek a kedvenc műsora, a raszta hajú előtt / mögött áll 
* Ritához legközelebb a raszta hajú áll
* A 21 éves hotelben lakik 
* Aki a Híreket nézi, közben fésülni szokta hosszú haját
* A 81 éves tanyán él
* Aki Francia országba készül egy vidéki városból érkezett.


Megoldások
Kicsiknek: Andi, Pisti, Ákos
Közepes: Kacsa, liba, béka, róka
Nagyobbaknak: Csak segítséget adok: Kati középen van a sorban és a Született feleségeket szereti, Afrikába utazik és 52 éves, falun lakik, szép raszta haja van. Edina tini lány, Ausztráliába utazik és utolsóként fog felszállni a gépre. Ausztráliában nem fogja látni kedvenc műsorát, a Szomszédokat.

A közepes nehézségű játékhoz hasonló feladványokat találhatsz egyre nehezedő szinteken a Club2% játékunkban, mely legnehezebb feladatai a felnőttek számára is kihívás, viszont a legkönnyebbek már 4 éves kortól játszhatóak. Jó játékot!

 

Szólj hozzá!

Címkék: játékötletek

Játékötletek

2011.10.21. 18:05 Okosjáték

 Szülő-gyerek játék, a gyerekek vezetik a „vak” szülőket
Kellékek: Minkét szülőnek egy kendő vagy sál.
A gyerekek ebben a játékban kétszeres megerősítést kapnak: egyrészt ők lehetnek az „erősebbek”, akik a „gyenge” szülőket kézen fogják és vezetik. Másrészt azt átélhetik, hogy a szülők megbíznak bennük, magukat a szó legigazibb értelmében a gyerekeik „kezébe adják”.
A játék kezdetén le kell szögezni néhány szabályt. A szülők és a gyerekek megbeszélik, hogy a körséta milyen helyszínen folyik le, az akadályokat megjelölik, és lehetőség szerint körülírják, hogy az ütközéseket amennyire lehet, elkerülhessék. Azonkívül meghatározzák azt az idõtartamot, amelynek letelte után a szülők levehetik a szemkötőt, vagy ők és a gyerekek szerepet cserélhetnek. Ha a gyerekek még nem ismerik jól az órát, egyszerűen beállíthatunk egy ébresztőórát e célra. Néhány kör után a játszótársak esetleg megbíznak egymásban annyira, hogy néhány kisebb változtatást hajtsanak végre a játék helyszínén, vagy kisebb akadályokat állítsanak fel az úton, amelyeket nem jeleznek előre.
Ezt a játékot egy szülő is nyugodtan játszhatja a gyermekével, nemcsak otthon, hanem a parkban, játszótéren, nyaraláson.


Figyeld meg jól mi változott játék
Rakjatok kártyákat vagy újságból kivágott képeket az asztalra. Az egyikőtök csukja be a szemét, a másik vagy evesz, vagy kicserél egy kártyát/képet. (A kisebbekkel a cserét, nagyobbakkal a kép elvételét játsszuk.) Meg kell mondani, hogy milyen kártya/kép vagy milyen kártyák/képek hiányoznak.


Mi a hiba a képen? 

Az első játéknál az állatokkal van valami baj, van rajtuk egy vagy több dolog, ami nem illik oda, mi az? Derítsd ki itt... A második képen olyan állatok és növények vannak, amelyek nem élnek a víz alatt. Melyek ezek? Nyomtasd ki innen és mondd meg....
Ha nem tudjátok letölteni esetleg, akkor ti is készíthettek ilyen feladatot. Rajzoltok valamit, és utána hibát rajzoltok bele. A gyerek is nagyon fogja élvezni, ha hibás képet is rajzolhat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: játékötlet vakjáték

Játszani - okosan!

2011.10.10. 17:33 Okosjáték

"Emlékszel rá, amikor a húgoddal óvodás korodban mindig legóztatok, építőkockáztatok, a szüleitekkel malmoztatok? Ők már akkor figyeltek rá, hogy olyan játékokkal töltsétek a szabadidőtöket, amivel fejlődött a problémamegoldó képességetek, a logikátok, a kreativitásotok. Ma is bátran kiállsz bárkivel egy malomjátékra, ügyesen megtanultad a logikai cseleket, amit az élet más területein is igyekszel használni..." A cikk folytatása itt olvasható: http://www.babamama.hu/cikk/150-jatszani-okosan

 

Szólj hozzá!

Címkék: okosjáték; babamama.hu

Hogyan játsszunk?

2011.09.30. 23:16 Okosjáték

Hasonló idézet Mérő Lászlótól hangzott el, kíváló magyar matematikusunktól. A japánok nem szégyenlik, ha a jobb játékos előnyt ad a gyengébbnek. A japán a játékot és ellenfelet eszköznek tekinti, melyen keresztül jobbá válhat, fejlődhet. Egy amerikai a versenytársat mércének tekinti, a játék segíti, hogy megtalálja a helyét a nagyvilágban. Mi viszont az ellenfelünket bármi áron legyőzendő ellenségnek tekintjük.

A játék legyen öröm, mert igazán így tud segíteni, hogy fejlesszük magunkat. És itt nemcsak a lexikális tudásra, logikai gondolkodásra gondolok, hanem játékos társunk tiszteletére és az együtt játszás örömének létrehozására, hogy az tényleg mindkét félnek maradandó élmény legyen.

Jó játékot kívánok!

Szólj hozzá!

Címkék: hogyan engedjük játsszunk? nyerni?

"Korababa" fotópályázat

2011.05.27. 13:58 Okosjáték

Nyerj Te is!
A koraszulott.com oldal keresett meg minket, és megtiszteltetésnek érezzük, hogy felajánlhattunk játékokat ehhez a fotópályázathoz. A pályázat NEM babaszépségverseny, hanem fotópályázat. Témája bármi lehet, ami koraszüléssel, koraszülöttekkel foglalkozik.
A pályamunkák beküldési határideje: Június 12. (vasárnap) éjfél.
Június 19-ig lesz lehetőség a képekre szavazni.
A díjak főként játékokat, könyveket tartalmaznak.
További részletek itt: www.koraszulott.com 

 

Szólj hozzá!

A család nemzetközi napja

2011.05.14. 10:23 Okosjáték

Május 15.1994. óta az ENSZ kezdeményezésére a család nemzetközi napja.

Nehéz olyan játékot találni, amivel az egész család apraja-nagyja tud játszani. Sokszor gondot jelent, hogy a 4 év alatti gyerek megsértődik, hogy nem ő nyer, és elrohan az asztaltól. A nagyobbak/kamaszok nem akarnak beállni már a játékba. Most szeretnénk segíteni játék ötletekkel, hogy vidáman teljen a hétvége.


Íme néhány játék ötlet:
1. Kvíz játék: Általában nem ajánlom a TV nézést, de ez egy jó játéknak bizonyult. Nézzetek meg egy rövid részletet DVD-rõl / Youtuberól állatokról, földrõl, stb. Mi nagyon szeretjük a "Hogyan készült?" sorozatot (Ha rákeresel a youtube-on, találsz párat). Kb. 5-10 perces jelenet legyen. Egyenként feltesztek kérdéseket (az óramutató járásával megegyezõen) a látott filmbõl. Aki helyesen válaszol, az elõre léphet a táblán, vagy kap egy zsetont, stb...
Hasonló játék mesékkel is eljátszható. Egy példa letölthető itt (mese kérdésekkel a végén)...
2. Bingo kártyával: Keverjétek meg a kártyákat. Rakjatok magatok elé 6 darabot. A többit rakjátok az asztal közepére! Egyenként forgassátok fel. Akinek van ugyanolyan kártyája színre vagy számra, az kiáltsa, hogy Bingo és vegye el, rakja rá. Aki elõször összegyûjti a 6 elõtte lévõ kártya "párját" (színben vagy számban azonosat), az nyert. Kicsikkel egyszerûsíteni lehet a játékot. Legkisebbekkel (három év alatt) úgy érdemes játszani, hogy õ csak a színeket nézi (fekete vagy piros).
3. Mi lenne ha?: Ezt a játékot sajnos már nem lehet kapni. Nagyon jó kis játék a család tagjainak és saját magad mélyebb megismerésére. Meglepõ válaszok is születhetnek. Vegyetek elõ egy játék táblát. Írjatok le kérdéseket három lehetséges válasszal. Egy kérdés majd mindíg a játékosok közül egyvalakire vonatkozik (az óramutató járásával egyezõen folyamatosan körbe menve...) Pl. Mi lenne ha (Apa / Anya ...) virág lenne? Kaktusz / Tulipán / Hóvirág? stb. Segítségül összeírtunk pár kérdést, innen letöltheted... Szavazzatok, és akik ugyanarra szavaztak, elõre léphetnek annyi lépést, ahányan ugyanarra szavaztak.

   


Amennyiben nem tudod letölteni a fenti játékokat, nem működnek a linkek, kattints ide, vagy másold be a böngészõbe, és töltsd le innen:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@152055397
vagy ha a fenti link nem működik, próbáld itt:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@152055397

 

Szólj hozzá!

Címkék: a család nemzetközi napja

Gyereknapi ötleteink

2011.05.09. 17:42 Okosjáték

A gyereknapot a világ különböző országaiban más-más időpontban ünneplik. Elsőként Törökországban került sor a Gyermeknap megünneplésére 1920 körül, hazánkban 1931 óta ünneplik a Gyermeknapot, minden évben május utolsó vasárnapján.

Május 29-én mi is kint leszünk a gyereknapon az Erzsébet Ligetben! Részleteket lásd a programajánlónknál a hírlevél végén!


Gyereknapra vicces, vidám játék ötleteket gyűjtöttünk össze.

Íme néhány játék ötlet:
1. Memória játék a családnak: Ez azért jó, mert akár a felnőttek is beszállhatnak és a legkisebbek is játszhatják. Kell hozzá: Időmérő eszköz, dobókocka, összeválogatott apró valamik a lakásból (apró játék, kiskanál, stb.) játékosonként minimum három-négy darab, szatyor vagy valami amivel el lehet takarni a tárgyakat (mindenkinek egy-egy). Dobni kell a dobókockával. Aki 1-est vagy hatost dob, az elvehet az asztal közepéről egy tárgyat, és tudja el maga elé egy zacskóba vagy az ölében tartott párna alá, hogy a többiek ne lássák. A másik lehetőség, hogy nem elvesz egy tárgyat, hanem elkér egyet, ha emlékszik, hogy kinél van. A könnyebb változatban bármit össze lehet gyűjteni, a nehezebb változatban pedig csak a saját tárgyainkat gyűjtjük. Példaként: Egyes játékos kettest dob, ő nem vehet el tárgyat. A következő játékos hatost dob. Elvesz az asztal közepéről egy kiskanalat. A hármas játékos négyest dob, nem csinálhat semmit. A következő játékos egyest dob, úgy dönt, hogy nem elvesz tárgyat az asztalról, hanem elkéri a kanalat, mert emlékezett rá... Az győz, aki az idő lejártával több tárgyat gyűjt össze. A legjobb a játék, ha a gyerekek a kedvenc játékukkal játsszák, és azt kell megszerezni...
2. "Emlékszel mikor...": Ez már kicsit nagyobbakkal játszható játék. Vegyetek elő fényképeket a család tagjairól. Keverjétek meg őket, és képpel lefelé helyezzétek el az asztalon. Az első játékos húz egy képet, majd feltesz egy kérdést. "Emlékeztek mikor ő nyáron..." és lehetõleg egy emlékezetes pillanatot/eseményt mondjon el. Aki elsőnek kitalálja, hogy kiről van szó, megnyeri a képet. Aki a játék végére több képet gyűjt össze, az nyert. Nagyon jó alkalom, hogy a kellemes élményeket visszahozzuk, jókat nevessünk!

Amennyiben nem tudod letölteni a fenti játékokat, nem mûködnek a linkek, kattints ide, vagy másold be a böngészõbe, és töltsd le innen:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@152055397
vagy ha a fenti link nem mûködik, próbáld itt:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@152055397
 

 

 
Programajánlónk:

Erzsébetligeti Színház:

Május 29-én vasárnap mi is kint leszünk a gyereknapon! Várunk sátrunkban, ahol játékban vehetsz részt, gyûjthetsz sorsjegyet a sorsoláshoz a nagyszínpadnál, mikoris értékes ajándékokat nyerhetsz!
A helyszínen kipróbálhatod legsikeresebb játékainkat, egy-két újdonságot! És még meglepetések is várnak!
Ezen kívül programok még a helyszínen: Kalandsziget (Sorversenyek sérült és ép embereknek), nyári sípálya, mászófal, angol nyelvi kalandok, bûvész tanoda, agyagozás, kosárfonás, ékszerkészítés és egyéb kreatív játék foglalkozás (AKEBIA mellettünk lesz!), Kolompos Táncház, koncertek, mexikói jojó (peonza), Trambulin Színház mesejátéka és sok minden más!
Cím: Corvin Mûvelõdési Ház - Erzsébetligeti Színház Budapest 1165 Hunyadvár u. 43/B

Szólj hozzá!

Kártyás játékok

2010.11.02. 06:31 Okosjáték

 

1. Szoliter játék kártyával
A szoliter név (a játékcsalád egyszemélyes voltára utalva) alapvetõen igaz valamennyi feladványjátékra, mégis csak az "átugrálással letisztítandó táblák" feladványaként lett ismert. Az eredetnek tekintett, francia változatban egy kereszt alakú tábla, üresen maradó középsõ mezõje körül felrakott 32 db bábu leütése a feladat.Innen letöltheted a kártyával játszható verziót és két feladatot...


2. Keresd meg az ászt!:
Ez valójában egy bújócska játék, ahol az Ász-t kell elbújtatni. Rakj a lakás különbözõ pontjaira 2-tõl az Ászig kártyákat sorrendben, amivel lassan odavezeted a keresõt az elbújtatott Ász kártyához. A legegyszerûbb módja, ha a földre rakod sorrendben. Aztán egyre lehet nehezíteni. Még azzal is nehezítheted, ha kártyákra elõre felírtok mozgás típusokat, hogyan kell keresni a következõ kártyát: egy lábon ugrálva, kúszva, stb. Vicces játék kerekedik belõle.

 


3. Gyõzd le a szülõket IQ kártyajáték
Írjatok össze kérdéseket gyerekeknek és a szülõknek! A gyerekek a szülõknek amiket õk jól ismernek, de a szülõk valószínûleg nem annyira (például akció hõsök, Disney szereplõk, számítógépes játékkal kapcsolatos kérdések, gyerek és tini slágerek, stb.) A szülõk pedig a gyerekeknek a koruknak megfelelõ kérdéseket, ez lehet állatokról, növényekrõl, történelem, logikai, matek, stb. Ha helyes a válasz, tiétek a kártya. Az a csapat gyõz, aki több kártyát gyûjt össze, vagyis válaszol meg helyesen.
4. Aknakeresõ kártyával
Legyen az akna ezesetben a joker. Egy egyszerû példát letölthetsz innen. Nagyobbaknak az aknakeresõ tábla összerakása a kártyákból is kihívást jelent. Ehhez minimum két személyre van szükség: Pályát összerakóra és az aknák megkeresõjére. Helyezzünk le az asztalon 4*4-es táblában (4 sor, 4 oszlop) két "aknát" (jokert vagy ászt, amit kinevezünk aknának). Mellé helyezzünk el számokat, a számok jelzik, hogy mellettük hány akna található. Ha készen vagyunk a táblával, akkor ellenõrizzük le, és fordítsuk lapjával lefelé. A következõ játékosnak (aki eddig nem láthatta a kártyák elhelyezését) meg kell találni az aknákat.

Ha tetszett, sok jó kártyás és egyéb fejlesztő játékot találsz itt 3 éves kortól 12 éves korig:

www.okosjatek.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék kártya ötlet aknakereső szoliter

Emlékszel még?

2010.07.25. 11:08 Okosjáték

Ezúttal próbáltam összegyűjteni egy-két gyerekkori játékunkat. Remélem, hogy tetszeni fog!
Emlékszel még az "Amerikából jöttem"-re? A gumival ugrálós játékra? Előző hírlevelemben is szerepelt már pár régi játék, nagyon belejöttem, így ezúttal próbáltam összegyűjteni még több régi játékainkat, hogy megint átélhesd gyerekkorod, és átadhasd gyerekeidnek, hogy ők is tovább adhassák. Ne merüljenek ezek a jó játékok feledésbe!


Játék ötleteink a "régi" időkből:
1. A képen látható telefont nem tudom ide varázsolni, de két műanyag pohárból és zsinórból vagy hosszú csőből (pl. locsolócső) szuper telefont tudunk készíteni. Az én gyerekeimnek nagyon tetszett felváltva beszélni a locsolócső két végébe.
2. Amerikából jöttem
Egy vagy két játékos kimegy és kitalál egy mesterséget (pl: fodrász, pincér, stb.). Ha ez megvan visszamegy (visszamennek) a szobába és azt mondják: "Amerikából jöttünk mesterségünk címere... " és akkor elmondják a mesterség első és utolsó betűjét. Mikor mindez megvan elmutogatják, aki először kitalálja hogy mi ez a mesterség az nyer és az megy ki következőnek kitalálni egy mesterséget.
3. Makaó
Az elején mindenkinek ugyanannyi lapot osztanak, a többi talonban marad. Az nyer, akinek elfogy a lapja. Az első egy tetszés szerinti lapot tehet ki, utána pedig mindig a legfelső lappal egyező színű vagy értékű lapot lehet tenni.
Vannak különleges lapok, megállapodás kérdése, hogy hány ilyen van és melyek ezek. Van olyan lap (például az ász), amelyre színt lehet kérni. Ezt a lapot is szabályosan kell letenni, de az ezt követő első lap olyan színű kell hogy legyen, amilyet kért az, aki az ászt letette. Ászra lehet ászt is tenni.
Lehet olyan lap, amelyre értéket lehet kérni (például a király). Lehet olyan lap, amely visszafordítja a játék irányát (például a bubi). Lehet olyan lap, amelyre a következő vagy ugyanilyen értékű lapot tesz, vagy kimarad (például a dáma).
Lehet olyan lap, amelyre a következő vagy ugyanilyen értékű lapot tesz, vagy kettőt húz (például a kettes). Ha ilyet tesz, akkor a következő már négy lapot tesz, ha nem rak kettest és így tovább. Ugyanez hármasával növekedhet egy másik lapnál (például a hármasnál).
4. Gumizás
Kell hozzá egy 4-5m hosszú kb 0,5-1cm széles gatyagumi, csomóval kössük össze a két végét.
Hárman, vagy egyedül játszható. Ha egyedül játszuk, akkor a gumi két végét rakjuk két szék első két lába mögé. A székekre rakjunk súlyt, hogy nem mozogjanak el. Ha hárman játszuk, akkor két játékos kb. 2 méterre terpeszben (kb. váll szélességű terpeszben) szemben áll egymással, és a bokájukra rakjuk a gumit. A gumi ne legyen nagyon feszes.
Kezdődhet az ugrálás. Sok féle “formáció” van, amire én emlékszem: Az ugráló a kifeszített gumi mellé áll úgy, hogy a vállak síkja merőleges a gumira. Zárt lábbal a gumik közé ugrik, majd terpeszben ráugrik a gumikra, majd vissza zár, ez ismételhető, majd zárt lábbal kiugrik a gumik közül. Eután a gumik felé fordul, úgy ugrik, hogy közben az egyik gumit áthúzza a lábával a másik felett. Majd megfordul (180fokban), hogy a lábaival megtartja a gumit (a talpa alatt), hogy ne menjen vissza (váltott lábbal fordul, hogy az egyik lábával mindig maradjon a gumin). Ezután ráugrik a hozzá közelebb eső gumira (a gumi visszaugrik a helyére), majd a másik gumira és le.
5. Malom
9-9 fehér- és vörösbabszemmel, egy papírra vázolt táblával két játékos izgalmas mérkőzést vívhat. Vízszintesen és függőlegesen is lepakolhatják a „bábukat", a cél az, hogy három kerüljön egymás mellé egy irányban. Ha ez sikerül, az ellenfél elveszít egy babot. Amikor az összes bab a táblára került, a játékosok tologathatják őket, míg az egyikük nem nyer. Fontos szabály: zárt malomból (3 egymás mellett lévő azonos típusú babszemből) nem vehet le az ellenfél bábut. Akinek már csak 3 bábuja van, szabadon közlekedhet a táblán.
6. Gyufás játékok
Helyezd el a gyufaszálakat a lent látható kép szerint. Helyezz át úgy két szál gyufát, hogy a szemét a lapátra kerüljön.
7. Gombfoci
A gombfoci - bizonyíthatóan - magyar eredetű, társasági, taktikai-ügyességi játék. Kezdetei a századelőre nyúlnak vissza, térhódítása egybeesik a labdarúgás népszerűségének növekedésével. A "focisták" régen ténylegesen kabátgombok voltak. A legmegfelelőbb gombok megtalálása akkoriban olyan öröm volt, mint ma az "igazi" fociban leigazolni Ronaldo-t vagy Zidane-t.
  
Amennyiben nem tudod letölteni a fenti játékokat, nem működnek a linkek, kattints ide, vagy másold be a böngészőbe, és töltsd le innen:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@152055397
vagy ha a fenti link nem működik, próbáld itt:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@152055397
  

EMLÉKEZTETŐ! Augusztus 5.-től augusztus 20.-ig zárva leszünk!

 
SOLO és SOLO Bambino
Gyerekeknek még szórakoztatóbb formában játszható a fent leírt Makaó játék a nálunk kapható SOLO és 3-4 éves kortól a SOLO Bambino kártyajátékkal.
 

 
 
Programajánlónk a hétvégére:

Kopaszi Gát

A vegyes érzelmeket keltő felújított Kopaszi Gát a Lágymányosi-híd budai hídfőjénél található. A 103-as buszról a Pázmány Péter sétány megállóban leszállva sétálj át a Lágymányosi-híd és a szomszédos vasúti híd alatt, és már meg is érkezel a Kopaszi-gáthoz, avagy a Lágymányosi-öbölhöz. A bejáratnál őrbódé, ne ijedj meg, a park 6-22 óráig ingyenesen látogatható már most is. Szépen felújított rész, bár az itt lakók zöme jobban szerette az ugyan elhanyagolt, de régi part hangulatát. Viszont el kell ismerni, hogy nagyon európai szintű lett a terület. Az épületek még üresek, de a parkot érdemes megnézni sétálva, vagy kismotorral. Vigyetek enni- és innivalót, ha sokáig maradtok!

Teljes kínálatunk:
Logikai játékok
Ismeretterjesztő játékok
Beszéd-, olvasás és írásfejlesztő játékok
Egyéb fejlesztő játékok
Építő és kreatív játékok

Reméljük, hogy játékaink és könyveink között találsz kedvetekre valót!

Egy hét múlva újra jelentkezünk!

Okosjáték

www.okosjatek.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekkorunk játékai

Hűsítő játékok

2010.07.17. 01:41 Okosjáték

Igyekeztünk összegyűjteni játék ötleteket amivel lehűsíthetik magukat a gyerkőcök ebben a nagy melegben.
Továbbá küldünk játékokat amiket az utazás során lehet játszani autóban vagy vonaton vagy a strandon.
Jó játékot hozzá!"

 
"Hűsítő játék ötleteink:
1. Koktél készítés: Készítsünk (alkoholmentes) koktélokat a gyerekekkel. Használjunk friss gyümölcsöket díszítésnek illetve azok levét használjuk fel színezékként. Koktél rázónak jól záródó műanyag kulacsot használhatunk fel. A gyümölcsöt préselhetik műanyag szitán átnyomva kanállal például, vagy citrompréssel. Bízzuk a gyerekek képzeletére! Azért küldök egy koktél receptet kezdésnek: "Barackvirág" koktél: 6 cl sárgabaracklé , 4 cl ananászlé, 2 cl cseresznyelé, 2 cl limelé. Óvatosan a szörpökkel és jéggel, mert ezek nem ajánlottak rekkenő hőségben.
Feldobhatjuk a játékot, ha "éttermeset" játszunk, és pincérként szolgáljuk fel a koktélokat. Menüt is készíthetünk amiről lehet választani (nagyobbakkal).
2. Legyezők készítése
Hajtogassunk legyezőket különböző csomagoló papírokból, vagy újságok erre alkalmas díszes lapjaiból. Hajtogathatunk fehér vagy más színes papírból, amelyet később kidíszítünk filctollal vagy díszek ragasztásával.
3. Ivóverseny
Különösen ajánlott keveset ivó gyerekeknek. Szívószállal az ivóverseny jó móka.
4. Bújócska / Vadászat sötétben
Nyáron érdemes besötétíteni, hogy hűvösebb maradjon a lakásban. Ezt a gyerekek nem mindig szeretik. Viszont ha adunk a kezükbe zseblámpát és eldugott tárgyakat kell keresni, vagy kis plüs állatok "vadászatára" indulunk, jó móka lehet belőle.
5. Vízes lábnyom / kéznyom
Egy nagy papír darabra lépjenek rá vizes lábbal. Ha megszáradt, másik művet lehet készíteni. Az is jó móka, hogy egymás lábnyomát kell követni. Kisebb rendelkezésre álló terület esetén vizes kézlenyomatokat készíthetünk a papírra.
6. Sarazás
Aki bevállalós, a homokozóban most sarat lehet készíteni, és hagyni a gyereket sarazni a saját fantáziája szerint. Ha nincs homokozó, akkor kisebb lavorban lehet sarazni az erkélyen, stb."
  
 
 
 
 
"
Játék ötleteink a strandra, nyári estéken, és bármikor:
1. Snóbli: mindenki elrejt 0-3 tárgyat a kezében. 3 játékosnál például 0-9 tárgy lehet összesen az összes kézben. Mindenki tippel, minden tippelés után kinyitjuk a tenyerünket, és számolunk. Aki nem találta el, bent marad, aki eltalálta "kiesik". Aki a végén is bent marad, az "zálogot" ad, vagy meg kell oldania egy vicces feladatot, amit a többiek találnak ki neki.
2. Svindli kártyajáték (bármilyen kártyával játszható szinte): Kiosztják a paklit, hogy mindenkinek ugyanannyi lap jusson. Valaki elkezdi a játékot, színével lefelé letesz egy lapot, és mond (kér) egy lapértéket vagy színt pl. "piros" vagy "tök" vagy "káró", stb. Addig kell ilyen lapot tenni (arccal lefelé, hogy senki ne lássa, hogy mit raktunk le), amíg valaki azt nem mondja, hogy "svindli". Tehát sorban jönnek a többiek, mindenkinek az előző bemondásra következő lapot kell mondania, tenni azonban bármit tehet (vagyis svindlizni, hazudni is).
Bárki mondhatja, hogy svindli, és megnézheti az előző játékos által letett lapot. Ha ez az volt, amit kértek (pl. "piros" vagy "tök" vagy "káró"), akkor az ebben kételkedőnek kell felvennie az összes lent lévő lapot, ha nem, akkor neki. Utána az jön, aki a lapokat felvette, és ő eldöntheti, hogy milyen értéket mond.
Az nyer, akinek elfogy a kezéből az összes lap.
3. Kockázós logikai játék: Kockás lapon kell játszani (2 játékos részére). Mindenki választ egy bizonyos színű tollat. Az első játékos húz egy vonalat (a kocka egyik felén) a papíron, a következő játékos jön. A cél, hogy minél több kockát húzzunk össze, vagyis zárjunk be.
4. Ország-város-fiú-lány: Strandon vagy utazás közben ha nincs papír, akkor játszhatjuk a következő képpen: A kérdező először magában mondja: ország, város, fiú, lány, növény, állat, híres ember. Amikor megállítják, akkor kimondja hangosan, hogy hol tartott. Ezután ugyanígy az ABC-vel. Az eredményként kapott feladat szerint kell válaszolni pl. állat és "E" betű jött ki, akkor E betűvel kezdődő állatot kell mondani. Kisebbekkel is játszható, ha kihagyjuk az országot, várost, stb.
5. És egy letölthető, kinyomtatható játék: "Találd ki" barkóba játék személyek kitalálására. Letöltheted ide kattintva, vagy másold be a böngészőbe:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@892854252
6. És ha már ennyi nosztalgia játékot sikerült összegyűjteni, itt letöltheted a "Ha jó a kedved" című dal szövegét. Jó éneklést, és nagyon jó nyári jókedvet hozzá!"
 
 
 
"Találd ki!
Az egyik játékos választ a tábláján található arcok közül, majd a játékostársa minél kevesebb kérdéssel próbál rájönni, hogy kire gondolt.
Szőke vagy barna? Szakállas? Van szemüvege? Találd ki!
48 féle karakter. A lehajtható fülecskék segítséget adnak."
 
 
 
 
         Kapható itt: www.okosjatek.hu
 
 
 
 
 
 
"Programajánlónk a hétvégére, nincs közel Budapesthez, de megéri!:

Reneszánsz élménybirtok - Bikal

A bikali Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. A reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést."
Teljes kínálatunk:
Logikai játékok
Ismeretterjesztő játékok
Beszéd-, olvasás és írásfejlesztő játékok
Egyéb fejlesztő játékok
Építő és kreatív játékok

Reméljük, hogy játékaink és könyveink között találsz kedvetekre valót!

Egy hét múlva újra jelentkezünk!

Okosjáték

www.okosjatek.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: játék ötlet nyár meleg

Mit játsszunk a nyaralás alatt?

2010.07.12. 00:24 Okosjáték

Legyen emlékezetes idei nyaralásunk (is)!
Nem arra fogunk emlékezni, hogy hány csillagos helyen voltunk, hanem hogy milyen jókat játszottunk, pancsoltunk együtt és milyen sok szép helyen jártunk, élményeket szereztünk együtt!
Ha nincs pénzünk elutazni, otthon is "nyaralhatunk"! Minden a jókedven múlik.


 
Ötleteink a nyaralásra (utazás során, strandon, estére, stb.):
1. Elsõ ötletünk: Kérdés-felelet vagy barkóba játék nehezített formája, melyben nem szabad kimondani, sem az "igen" sem a "nem" szót. Az elsõnél csak kérdéseket teszünk fel bármirõl pl. "Reggeliztél ma?" "Persze!". A barkóbánál gondolni kell valamire, és a kérdésekre válaszolónak nem szabad kimondania, hogy igen vagy nem.
2. Amõba játék: A játékot két játékos játsza négyzetrácsos hálón. A játékosok felváltva rajzolnak egy-egy jelet (piros X és kék kör) a háló mezõire. A játékot a piros X-el játszó játékos kezdi. A játék célja, hogy a játékos a saját jelébõl ötöt helyezzen egymás mellé bármilyen irányban (vizszintesen, függõlegesen vagy átlósan) illetve, hogy ebben megakadályozza az ellenfelét.
3. A hottentották királya: Elõször abban állapodik meg a társaság, hogy melyik betût nem szereti a hottentották királya. Például nem szereti a k betût. Most a játékvezetõ azt mondja: A hottentották királya éhes, mit adsz neki ebédre? A sorban az elsõ felel: Levest. Utána a második: Húst. A harmadik: Tésztát. A negyedik: Gyümölcsöt.
Tehát mindent adhatunk neki, ami ennivaló, és amiben k betû nem fordul elõ. Aki sokáig gondolkozik, vagy elhibázza a választ (pl. tököt vagy kávét adna szegény királynak), az zálogot ad. Ha már hárman adtak zálogot, a játék vezetõ új kérdést tesz fel.
Pl. A hottentották királya unatkozik: mivel szórakozzék? Más kérdések: Mit olvasson a király? Hova utazik a király? Hol lakik a király? Stb. Ha nem találunk újabb kérdést, választunk egy másik betût a k helyett, s elölrõl kezdjük a játékot.
4. „Jancsi bácsinak szót fogadok, Marika néninek nem” : a játékban a gyerekek különféle utasításokat kapnak, amelyek elé mindig odatesszük, hogy „Jancsi bácsi mondja…” vagy „Marika néni mondja…”. Mivel Jancsi bácsinak szót kell fogadni, az általa kért utasításokat végrehajtjuk, de amit Marika néni kér, azt nem tesszük meg.
5. Nálunk kapható IQ puzzle (leírása ld. lentebb) nagyon jó utazáshoz, strandon játszani, vagy bármikor a nyaralás során.

 
Játék ajánlatunk: Lonpos 101 - IQ puzzler
Tetriszhez hasonló, ám annál sokkal nagyobb kihívást jelentõ játék. 101 db feladvány van benne, 356000 kombinációs lehetõséggel.
12 db különbözõ alakú színes darabot kell elhelyezni.
Nemcsak 2D, hanem amikor már belejöttél 3D-ben is kipróbálhatod (piramis építés).
Fanatikusok, nyerésre törekvõk nem tudják abbahagyni!
4 nehézségi szint a kezdõtõl a profi szintig.
Jó utazáshoz is, akár zsebben is elfér (felnõtteknek).
Vonaton, repülõn, autóban (nem vezetés közben) kíváló játék!

Online kipróbálható:
http://www.lon-pos.com/en/en_101_8_1.htm
vagy
http://www.lonpos.co.uk/puzzles.htm
 
Programajánlónk a hétvégére akik a Balaton északi partján vagy közelében nyaralnak:

Veszprémi állatkert és utcazene fesztivál

A veszprémi állatkert nagy beruházásai mellett folyamatosan felújítások, javítások, átalakítások zajlanak, melyek kisebb léptékû, ám annál fontosabb fejlesztések.
Július 7.-én került átadásra a látogatók egyik nagy kedvenceinek, a szurikáták új külsõ kifutója.
Idén májusban jött világra az idõközben új, tágas kifutóba költözött hiúz párnak az elsõ kölyke.

Veszprém minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át: különbözõ stílusú utcai formációk zenélnek késõ éjszakáig a belvárosban.
A július 13-17-ig tartó fesztiválon a fõszerep ebben az évben tényleg az utcazenészeké lesz - az együttesek a belváros utcáin, terein felállított nyolc kisszínpadon játszanak 16 órától.

Teljes kínálatunk:Reméljük, hogy játékaink és könyveink között találsz kedvetekre valót!

Egy hét múlva újra jelentkezünk!

Okosjáték

www.okosjatek.hu

Szólj hozzá!

A legjobb fejlesztő játékok egy helyen

2010.02.16. 12:41 Okosjáték

Logikai, ismeretterjesztő, iskola előkészítő, beszéd és írás előkészítő, egyéb fejlesztő játékok egy helyen.

www.okosjatek.hu

 

1 komment