HTML

Okosjáték - Fejlesztő játékok 3-12 éves korig

A Blog fejlesztő játékokról szól: kapható legjobb fejlesztő játékok ajánlásával, online játszható, kinyomtatható és otthon elkészíthető oktató, logikai, készségfejlesztő és egyéb fejlesztő játékokról.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:05) A legjobb fejlesztő játékok egy helyen
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:04) Csillagsakk

Linkblog

Csillagsakk

2012.04.20. 08:01 Okosjáték

Polgár Lászlónál jártam. Az a megtiszteltetés ért, hogy személyesen mutatta be nekem a Csillagsakkot, saját találmányát.

Játék közben kérdezte, "Szép? Szerelmes lettél?" És valóban, beleszerettem ebbe a játékba!

Polgár László által feltalált Csillagsakk egy hatszögekből álló, nem hagyományos táblán játszott pörgősebb sakk változat. Átlagosan öt-tíz lépés után eldől a játszma, jóval több kombinációs lehetőséget nyújt, a rövidebb játékidő miatt szórakoztatóbb, mint a hagyományos sakk.

További eltérés a hagyományos sakktól, hogy csak a gyalogok helye adott, a többit vagy tetszőlegesen helyezik fel a játékosok, vagy kártya, dobókocka alapján meghatározott sorrendben, így a tisztek sorrendje tetszőleges.

Számtalan könyv kapható a Csillagsakkhoz, mely szebbnél szebb játszmákat tartalmaz. Gyakori, hogy fel kell áldoznunk értékes bábut, mely még érdekesebbé teszi a játékot.

Ha sikerült meghoznom a kedveteket, akkor próbáljátok ki a csillagsakkot a http://polgarstarchess.com oldalon. Jó játékot hozzá!

A CSILLAGSAKK MÁR KAPHATÓ AZ OKOSJÁTÉK JÁTÉKBOLTBAN A 1163 BP VERES PÉTER ÚT 99.-BEN, ŐRS VEZÉR TÉRTŐL CSAK 5 PERCRE. www.okosjatek.hu

1 komment

Címkék: csillagsakk

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszto-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr234462336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarbazis 2015.09.26. 22:04:58

Sziasztok!

A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu

Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!

Like: www.facebook.com/tanarbazis
süti beállítások módosítása