HTML

Okosjáték - Fejlesztő játékok 3-12 éves korig

A Blog fejlesztő játékokról szól: kapható legjobb fejlesztő játékok ajánlásával, online játszható, kinyomtatható és otthon elkészíthető oktató, logikai, készségfejlesztő és egyéb fejlesztő játékokról.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:05) A legjobb fejlesztő játékok egy helyen
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:04) Csillagsakk

Linkblog

Játékötletek

2011.10.21. 18:05 Okosjáték

 Szülő-gyerek játék, a gyerekek vezetik a „vak” szülőket
Kellékek: Minkét szülőnek egy kendő vagy sál.
A gyerekek ebben a játékban kétszeres megerősítést kapnak: egyrészt ők lehetnek az „erősebbek”, akik a „gyenge” szülőket kézen fogják és vezetik. Másrészt azt átélhetik, hogy a szülők megbíznak bennük, magukat a szó legigazibb értelmében a gyerekeik „kezébe adják”.
A játék kezdetén le kell szögezni néhány szabályt. A szülők és a gyerekek megbeszélik, hogy a körséta milyen helyszínen folyik le, az akadályokat megjelölik, és lehetőség szerint körülírják, hogy az ütközéseket amennyire lehet, elkerülhessék. Azonkívül meghatározzák azt az idõtartamot, amelynek letelte után a szülők levehetik a szemkötőt, vagy ők és a gyerekek szerepet cserélhetnek. Ha a gyerekek még nem ismerik jól az órát, egyszerűen beállíthatunk egy ébresztőórát e célra. Néhány kör után a játszótársak esetleg megbíznak egymásban annyira, hogy néhány kisebb változtatást hajtsanak végre a játék helyszínén, vagy kisebb akadályokat állítsanak fel az úton, amelyeket nem jeleznek előre.
Ezt a játékot egy szülő is nyugodtan játszhatja a gyermekével, nemcsak otthon, hanem a parkban, játszótéren, nyaraláson.


Figyeld meg jól mi változott játék
Rakjatok kártyákat vagy újságból kivágott képeket az asztalra. Az egyikőtök csukja be a szemét, a másik vagy evesz, vagy kicserél egy kártyát/képet. (A kisebbekkel a cserét, nagyobbakkal a kép elvételét játsszuk.) Meg kell mondani, hogy milyen kártya/kép vagy milyen kártyák/képek hiányoznak.


Mi a hiba a képen? 

Az első játéknál az állatokkal van valami baj, van rajtuk egy vagy több dolog, ami nem illik oda, mi az? Derítsd ki itt... A második képen olyan állatok és növények vannak, amelyek nem élnek a víz alatt. Melyek ezek? Nyomtasd ki innen és mondd meg....
Ha nem tudjátok letölteni esetleg, akkor ti is készíthettek ilyen feladatot. Rajzoltok valamit, és utána hibát rajzoltok bele. A gyerek is nagyon fogja élvezni, ha hibás képet is rajzolhat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: játékötlet vakjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszto-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr593320438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása