HTML

Okosjáték - Fejlesztő játékok 3-12 éves korig

A Blog fejlesztő játékokról szól: kapható legjobb fejlesztő játékok ajánlásával, online játszható, kinyomtatható és otthon elkészíthető oktató, logikai, készségfejlesztő és egyéb fejlesztő játékokról.

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:05) A legjobb fejlesztő játékok egy helyen
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.09.26. 22:04) Csillagsakk

Linkblog

Hűsítő játékok

2010.07.17. 01:41 Okosjáték

Igyekeztünk összegyűjteni játék ötleteket amivel lehűsíthetik magukat a gyerkőcök ebben a nagy melegben.
Továbbá küldünk játékokat amiket az utazás során lehet játszani autóban vagy vonaton vagy a strandon.
Jó játékot hozzá!"

 
"Hűsítő játék ötleteink:
1. Koktél készítés: Készítsünk (alkoholmentes) koktélokat a gyerekekkel. Használjunk friss gyümölcsöket díszítésnek illetve azok levét használjuk fel színezékként. Koktél rázónak jól záródó műanyag kulacsot használhatunk fel. A gyümölcsöt préselhetik műanyag szitán átnyomva kanállal például, vagy citrompréssel. Bízzuk a gyerekek képzeletére! Azért küldök egy koktél receptet kezdésnek: "Barackvirág" koktél: 6 cl sárgabaracklé , 4 cl ananászlé, 2 cl cseresznyelé, 2 cl limelé. Óvatosan a szörpökkel és jéggel, mert ezek nem ajánlottak rekkenő hőségben.
Feldobhatjuk a játékot, ha "éttermeset" játszunk, és pincérként szolgáljuk fel a koktélokat. Menüt is készíthetünk amiről lehet választani (nagyobbakkal).
2. Legyezők készítése
Hajtogassunk legyezőket különböző csomagoló papírokból, vagy újságok erre alkalmas díszes lapjaiból. Hajtogathatunk fehér vagy más színes papírból, amelyet később kidíszítünk filctollal vagy díszek ragasztásával.
3. Ivóverseny
Különösen ajánlott keveset ivó gyerekeknek. Szívószállal az ivóverseny jó móka.
4. Bújócska / Vadászat sötétben
Nyáron érdemes besötétíteni, hogy hűvösebb maradjon a lakásban. Ezt a gyerekek nem mindig szeretik. Viszont ha adunk a kezükbe zseblámpát és eldugott tárgyakat kell keresni, vagy kis plüs állatok "vadászatára" indulunk, jó móka lehet belőle.
5. Vízes lábnyom / kéznyom
Egy nagy papír darabra lépjenek rá vizes lábbal. Ha megszáradt, másik művet lehet készíteni. Az is jó móka, hogy egymás lábnyomát kell követni. Kisebb rendelkezésre álló terület esetén vizes kézlenyomatokat készíthetünk a papírra.
6. Sarazás
Aki bevállalós, a homokozóban most sarat lehet készíteni, és hagyni a gyereket sarazni a saját fantáziája szerint. Ha nincs homokozó, akkor kisebb lavorban lehet sarazni az erkélyen, stb."
  
 
 
 
 
"
Játék ötleteink a strandra, nyári estéken, és bármikor:
1. Snóbli: mindenki elrejt 0-3 tárgyat a kezében. 3 játékosnál például 0-9 tárgy lehet összesen az összes kézben. Mindenki tippel, minden tippelés után kinyitjuk a tenyerünket, és számolunk. Aki nem találta el, bent marad, aki eltalálta "kiesik". Aki a végén is bent marad, az "zálogot" ad, vagy meg kell oldania egy vicces feladatot, amit a többiek találnak ki neki.
2. Svindli kártyajáték (bármilyen kártyával játszható szinte): Kiosztják a paklit, hogy mindenkinek ugyanannyi lap jusson. Valaki elkezdi a játékot, színével lefelé letesz egy lapot, és mond (kér) egy lapértéket vagy színt pl. "piros" vagy "tök" vagy "káró", stb. Addig kell ilyen lapot tenni (arccal lefelé, hogy senki ne lássa, hogy mit raktunk le), amíg valaki azt nem mondja, hogy "svindli". Tehát sorban jönnek a többiek, mindenkinek az előző bemondásra következő lapot kell mondania, tenni azonban bármit tehet (vagyis svindlizni, hazudni is).
Bárki mondhatja, hogy svindli, és megnézheti az előző játékos által letett lapot. Ha ez az volt, amit kértek (pl. "piros" vagy "tök" vagy "káró"), akkor az ebben kételkedőnek kell felvennie az összes lent lévő lapot, ha nem, akkor neki. Utána az jön, aki a lapokat felvette, és ő eldöntheti, hogy milyen értéket mond.
Az nyer, akinek elfogy a kezéből az összes lap.
3. Kockázós logikai játék: Kockás lapon kell játszani (2 játékos részére). Mindenki választ egy bizonyos színű tollat. Az első játékos húz egy vonalat (a kocka egyik felén) a papíron, a következő játékos jön. A cél, hogy minél több kockát húzzunk össze, vagyis zárjunk be.
4. Ország-város-fiú-lány: Strandon vagy utazás közben ha nincs papír, akkor játszhatjuk a következő képpen: A kérdező először magában mondja: ország, város, fiú, lány, növény, állat, híres ember. Amikor megállítják, akkor kimondja hangosan, hogy hol tartott. Ezután ugyanígy az ABC-vel. Az eredményként kapott feladat szerint kell válaszolni pl. állat és "E" betű jött ki, akkor E betűvel kezdődő állatot kell mondani. Kisebbekkel is játszható, ha kihagyjuk az országot, várost, stb.
5. És egy letölthető, kinyomtatható játék: "Találd ki" barkóba játék személyek kitalálására. Letöltheted ide kattintva, vagy másold be a böngészőbe:
http://www.okosjatek.hu/webset32.cgi?Ekupon@@HU@@29@@892854252
6. És ha már ennyi nosztalgia játékot sikerült összegyűjteni, itt letöltheted a "Ha jó a kedved" című dal szövegét. Jó éneklést, és nagyon jó nyári jókedvet hozzá!"
 
 
 
"Találd ki!
Az egyik játékos választ a tábláján található arcok közül, majd a játékostársa minél kevesebb kérdéssel próbál rájönni, hogy kire gondolt.
Szőke vagy barna? Szakállas? Van szemüvege? Találd ki!
48 féle karakter. A lehajtható fülecskék segítséget adnak."
 
 
 
 
         Kapható itt: www.okosjatek.hu
 
 
 
 
 
 
"Programajánlónk a hétvégére, nincs közel Budapesthez, de megéri!:

Reneszánsz élménybirtok - Bikal

A bikali Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. A reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést."
Teljes kínálatunk:
Logikai játékok
Ismeretterjesztő játékok
Beszéd-, olvasás és írásfejlesztő játékok
Egyéb fejlesztő játékok
Építő és kreatív játékok

Reméljük, hogy játékaink és könyveink között találsz kedvetekre valót!

Egy hét múlva újra jelentkezünk!

Okosjáték

www.okosjatek.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: játék ötlet nyár meleg

A bejegyzés trackback címe:

https://fejleszto-jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr82156717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása